fredag 27 juni 2008

Slut och förnyelse

I dag recenserar Sydsvenskan det andra numret av tidskriften Slut. Slut är en av alla dessa nystartade tidskrifter som alltså inte har någon möjlighet att få bidrag, eftersom man måste ha gett ut minst fyra nummer m.m.

Det skulle mycket väl kunna vara Slut som man pratar om i Riksrevisionens rapport nedan, men tyvärr skulle det även kunna vara alldeles för många andra tidskrifter. »Enligt intervjuuppgifter finns exempel på kulturtidskrifter som har bedömts som nyskapande och av hög kvalitet men som inte kunnat komma i fråga för bidrag av den orsaken« (s. 54 i Riksrevisionens rapport).

Är det dags att studera det »oppstartsstøtte« som finns i Norge för att kunna förenkla förnyelse bland de svenska kulturtidskrifterna?

Uppdaterat:
Recension av Slut i Helsingborgs Dagblad 2 juli 2008.

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Hej!
Fin blogg, hoppas på många mer inlägg snart. Om man får lov att önska så skulle jag vilja att du definierade kulturtidskrifter. Hur många finns det i Sverige, vad handlar de om, vilka gör dem, etc? Är det till exempel någon del av kulturen som är överrepresentaterad repsektive underrepresentaterad? Ett introducerande inlägg som visar hur det ligger till hade jag uppskattat mycket.
Vänliga hälsningar!

Dan sa...

Svar till Linnéa.
Roligt att du hittade min blogg och tack för din kommentar. Jag ska självklart försöka att tillgodose ditt önskemål inom. Det är viktiga men till viss del svårbesvarade frågor, men ha tålamod och håll utkik efter nya inlägg (flera får det nog bli) under de kommande dagarna.